Orkesten

A-orkest

Het A-orkest is het harmonieorkest van de vereniging. Het orkest speelt in de eerste divisie van de KNMO en staat onder leiding van dirigent en artistiek leider Erik van de Kolk.

Het orkest heeft zich in de geschiedenis onder leiding van Arnold Span senior en later zoon Arnold Span junior ontwikkeld tot een zeer dynamisch en succesvol orkest. Na plaatsing in de eerste divisie zijn de volgende successen behaald:

  • Deelname topconcours in 1994, 1997, 2000 & 2003
  • Landskampioen KNFM in 2003
  • Een eerste prijs met lof tijdens deelname aan het internationaal concours in Frankrijk in 2004
  • Eerste Nederlands kampioen volgens nieuwe reglement in 2006

In 2014 is afscheid genomen van Arnold Span als dirigent. Erik van de Kolk is sindsdien zijn nieuwe opvolger. Met Erik heeft het orkest zich in slechts een jaar weer snel verder ontwikkeld en behaalde tijdens het concertconcours in Veldhoven op 28 november 2015 een eerste prijs met lof van de jury. Het A-orkest repeteert elke vrijdagavond van 20.00 tot 22.00 uur.

Contact manager A-orkest: a-orkest@vriezenveenseharmonie.nl

B-orkest

Het B-orkest is een zeer talrijk jeugdorkest waarin de leerlingen van de Vriezenveense Harmonie ervaring opdoen om later door te kunnen stromen naar het A-orkest. Het orkest staat sinds 2015 onder leiding van Sandra Mulder, nadat Rita KleinJan na meer dan 20 jaar stopte als dirigent. Het B-orkest repeteert elke vrijdagavond van 18.30 tot 19.30 uur.

Contact manager B-orkest: b-orkest@vriezenveenseharmonie.nl

C-orkest

Na slechts een half jaar muziekles nemen de leerlingen van de Vriezenveense Harmonie al plaats in het C-orkest. Ymkje Hellinga dirigeert de jonge muzikanten, en leert hen de eerste kneepjes van het samenspelen. Het C-orkest repeteert elke vrijdagmiddag van 16.30 tot 17.30 uur.